Deadline …stressssss!


Nog even voorlezen aan Susanne en Emma die zo naar bed moeten. Els is ongeduldig, want morgen is de deadline. Ze kan amper stil blijven zitten. Het zet haar mentaal en ook lichamelijk onder druk. Haar hart maakt meer tempo dan gewoonlijk. Een rusteloos gekriebel in haar benen belet haar ontspannen op de bank te blijven zitten. Een weeë misselijkheid neemt bezit van haar.

Spitsuur
Veel werkende vaders en moeders herkennen dit probleem. Snel naar huis want de naschoolse opvang gaat dicht. Thuis spitsuur met de kinderen. Koken, eten, douchen en naar bed. En in het achterhoofd dreunt de deadline.

Ontspanning en plezier
Eigenlijk willen al die werkende vaders en moeders hetzelfde: ontspannen terugkomen van het werk en dan een fijn gezinsleven. Alle tijd hebben om rustig samen te koken en te eten. Tijd om wél dat extra boekje voor te lezen aan je kinderen en tijd voor elkaar. En de volgende dag weer fris en opgeladen zijn om die goed voorbereide presentatie te geven.
Het hoeft niet zo te blijven. Dan heb je thuis alle tijd voor een gezellige avond met je liefsten.
Dat klinkt mooi, maar hoe doe ik dat?

De eerste stap
Je kent vast het gezegde: 1000 mijl begint met de eerste stap. Lao Tze
Dat gaan we doen!

Van belang is om te gaan met werkstress. Deze bouw je in de loop van de dag op. Het adrenalineniveau is dan hoog. Je kunt dit geleidelijk afbouwen. Bijvoorbeeld parkeer je auto een kilometer voor de opvang en loop het laatste stukje. Of iets thuis iets kleins en ga met de kinderen een kwartiertje wandelen of even buiten spelen voor dat je gaat koken.
Hoge werkdruk vraagt soms hulp van een professionele coach. Vergelijk het met topsporters die hebben ook een topcoach. Zoek een coach die bij je past.

Josje Gorgels, Vreugdecoach
Wil jij ook duurzaam meer vreugde en minder stress in je leven? Klik dan hier voor een vreugdescan gesprek met vreugdecoach Josje Gorgels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*