Over mij


Hoe er meer vreugde in mijn leven kwam

Mijn rode draad in het leven is het zoeken en vinden van innerlijke rust en vreugde. Ik weet nu hoe ik hiervoor kan zorgen. Dit is niet vanzelf gegaan; het was een intensieve reis.

Vreugde

Josje Gorgels helpt jou meer vreugde in je leven te brengen

Het vinden van vreugde is begonnen nadat ik in mijn twintiger jaren ben begonnen met schilderen aan de Vrije Academie in Nijmegen. Het werken met verf en kleur op papier en canvas doe ik tot op heden.

In diezelfde tijd ben ik met voetreflex- en ontspanningsmassage begonnen. Het begeleiden en masseren van mensen is de volgende bron van vreugde. Door deze praktijk kreeg ik de behoefte om meer over hart en ziel van de mens te weten te komen.

Nieuwe inspiratie

De Universiteit voor Humanistiek kwam op mijn pad. Ik heb daar met veel plezier gestudeerd. Sinds 2004 oefen ik het mooie vak van humanistisch geestelijk verzorger uit in een Penitentiaire Inrichting. Ik ben gespecialiseerd in levensvragen en coach met veel plezier gedetineerde mannen met hun zingevingsvragen.

Innerlijke rust

Aan het einde van het eerste decennium in deze eeuw kreeg ik behoefte om een stilteretraite te volgen. Ik ben een stilteminnaar. Op zoek naar deze mogelijkheid ontdekte ik dat het goed is om dan eerst een MBSR (mindfulness) training te volgen. Dit heb ik gedaan en daarna aangevuld met Vipassana meditatie. Sinds 2011 volg ik regelmatig stilteretraites. Deze vorm van meditatie geeft mij innerlijke rust. Op dit moment ben ik in opleiding ben tot MBSR trainer: de officiƫle term voor Mindfulness trainer.

Zacht werken

Zacht werken en inzicht geven vreugde

Van nature ben ik een harde werker; heb ik altijd gedacht. Wat ik tijdens het zacht werken programma heb geleerd, is dat hard werken de grote afleider voor mij was. Door hard te werken, hoefde ik niet te voelen. Het voelen kwam pas na een burn-out. Dit programma helpt mij om steeds bewust te zijn wat ik voel en denk, vooral als er weer schaarste gedachten opkomen. Wat dat zijn? Je komt het allemaal tegen in het zacht-werken-online-programma.

Floor: Ik ervaar Josje als een betrokken coach en supervisor: iemand aan wie je echt iets hebt. Ze draait niet om de hete brij heen en kan de juiste vragen stellen om dichter bij je kracht en inspiratiebronnen te komen. Lees verder wat anderen over mij zeggen

 

Josje Gorgels, vreugdecoach

Josje in het kort

Vreugdecoach, innovatief trainer, humanistisch geestelijk verzorger, kunstenaar, lezer, wandelaar, vriendin, denker en levensgenieter. Lees verder wat anderen over mij zeggen

Meer vreugde
voor jou?

Als jij wilt ontdekken welke stap jij kunt zetten, meld je dan aan voor een gratis vreugdescan gesprek.

Privacy statement

Wil je weten hoe ik om ga met privacy gegevens? Lees hier mijn privacy statement.

Top